søndag 7. september 2008

Glede!

Å være glad har noe med valg og gjøre.

Mulighetene er her hele tiden, men det hjelper ikke og vente at det gledelige skal dukke opp. Å velge positive og gledelige tanker er å skape gode muligheter. Du sår en tanke og høster en handling. Velger du gode tanker og handlinger, høster du gode opplevelser.

Verden kan utvikle seg til det bedre hvis vi har følelse for andre og andre har følelser for oss. Hvis vi kan besinne oss og tenke nytt.

Det kan bli mer rom for fellesskap, samvær, omsorg og humor. Vår tid trenger mennesklig kroppsvarme og vennlighet.

Veien til et bedre liv går gjennom vårt mot til å være oppmerksomme og følsomme. Våre viktigste ressurser er kunnskap, fantasi, intuisjon og barnlighet. Det er mange bittesmå barnlige steg i riktig retning som gir resultater. Vi kan aldri oppnå full kontroll over verden og naturen, men vi kan prøve og forstå den så godt vi kan.

Vi kan velge å bygge på våre barnlige, oppfriktige følelser for felleskapet og verden.

Vi vet mye mer om hverandre enn vi kan være bevisst om. Vi kan stole mer på vår intiusjon. Det er bra å ta barnet i seg på alvor og lytte til det mest følsomme og opprinnelige. Modige mennesker har tillit til det gode i andre. De tør å oppleve verden slik den virkelig er med alle sine negative sider.

Det gjelder å utvikle en ny tillit til din indre stemme, og ta den på alvor. Gleden har en tendens til å spre seg når du deler den med andre. Når du velger og være glad, da skaper du glede.



Utdrag fra boka "Glede" skrevet av Haldor Skard i 1992 Cappelen Damm forlag.


Rettigheter innhentet via mail til kari.skodvin@cappelendamm.no.



Svar: Jeg svarer Cecilie Brueland Onerheim positivt på hennes forespørsel.Ønsker deg en fargerik høst.Hilsen med klem fra Halldor.

Ingen kommentarer: